Vuurtoreneiland is een uniek stukje natuur in eigen stad. Alles ishier bereid met regionale producten, ouderwetse ambachtelijke technieken en zijn volledig op open vuur bereid. Eten met karakter en een bijzonder verhaal. Het gaat om traditie, natuur, cultuur, arbeid & ambacht. Samenzijn, samen eten, delen en beleven. Onze menu’s leggen daarbij de nadruk op groenten, hier en daar aangevuld met vlees en vis. We werken ook met een vast menu en van ‘kop tot staart’ om niets te verspillen.
In lente en zomer eet men in het zomerrestaurant, een transparante glazen kas, beschut voor wind en regen, ‘eten in en van de natuur’. Daarnaast zal er in de koudere maanden bovendien gegeten worden in het winterrestaurant, en zoeken we intimiteit en warmte op, met een haardvuur en een deken. Eten bij deze hotspot is geen gewone avond uit in Amsterdam maar meer een avontuurlijke minivakantie. De eilandervaring begint natuurlijk bij het Lloyd Hotel vanaf waar wij je met het historische ‘IJveer XIII’ over het IJ naar Vuurtoreneiland varen. De boottocht heen en terug, inclusief diner duurt ongeveer 5 uur. Ter plekke is er ook ruim de gelegenheid om het eiland, de natuur en natuurlijk ook het fort te beleven.
In de lente en zomer (medio mei – sept) eet men in het Zomerrestaurant, een transparante glazen kas, beschut voor wind en regen, ‘eten in en van de natuur’. In voorjaar en zomer is de sfeer op Vuurtoreneiland uitbundig en licht. Alles bloeit en groeit, wellicht zijn er lammeren dit jaar! Water stilte licht lucht, overweldigende weidsheid. Daarnaast is het eten in de kas elementair, er is bijna niets tussen binnen en buiten, wolken en weer komen direct aan je voorbij. Soms zonnig en warm, andere keren spectaculaire onweersluchten, elke avond bovendien uniek en anders. Er is ruim tijd om rond te lopen en te ontdekken. Tot slot vertaalt de uitbundigheid zich ook in het eten, er is nu van alles geoogst in de Beemster. Kortom, plan snel je bezoek naar deze unieke plek en kom borrelen in Amsterdam.