In 2013 brouwden Brouwerij Troost voor het eerst bier in een voormalig klooster op het Cornelis Troostplein in de Amsterdamse Pijp.
Inmiddels hebben ze maar liefst drie locaties waarvan er twee een brouwerij in het pand hebben. Daar maken ze prijswinnende biologische bieren en een aantal heerlijke frisdranken. Van bier dat overblijft stookt deze hotspot dan ook nog gin en jenever. Brouwerij Troost maakt alles zelf en dat dan op de mooiste plekken midden in Amsterdam.
Bij Troost proberen zo goed mogelijk te zorgen voor mens en milieu. Sinds eind 2019 produceren ze al onze bieren volledig biologisch. Daardoor zijn ze er zeker van zijn dat de ingrediënten zijn verbouwd met oog voor flora en fauna door boeren die dezelfde insteek hebben als dat deze brouwerij heeft. Brouwerij Troost maakt gebruik van bier in blikken. Blikken zijn duurzamer omdat ze lichter, compacter en beter te recyclen zijn dan glas. Omdat ze geen licht en lucht doorlaten zijn ze ook nog eens beter voor het bier.
Werken bij Brouwerij Troost is een feestje en die gezelligheid straalt iedereen daarom ook graag naar de gasten uit. Keuken, bediening, brouwerij, iedereen staat iedere dag ontzettend zijn of haar best te doen om iets moois neer te zetten. Ze brouwen bier voor andere brouwers, brouwen bier voor gasten in de brewpubs, ze brouwen bier voor thuis op de bank, ze tappen bier voor borrels, ze tappen bier voor diners, ze flippen burgers, ze frituren eigen bitterballen en ondertussen probeert deze brouwerij het altijd net iets beter te doen dan gisteren. Je hoort het al, hier zijn ze van alle markten thuis. Er is altijd wat te beleven en een diverse unieke locatie. Kortom, dit belooft veel dus grijp je kans, plan je dagje naar deze stad en ga een drankje doen in Amsterdam.